DEEP TISSUE MASSAGE

Het uitgangspunt is dat je pijn ervaart, veroorzaakt door één of meerdere té gespannen spier(en). Wanneer een spier namelijk acuut of door langdurige belasting onder spanning komt, kunnen er blijvende verklevingen van de spiervezels ontstaan. Die gespannen, verkleefde spieren oefenen zo een constante trekkracht uit op de aanhechtingen aan het bot (en op die manier op de vrijheid van het gewricht), met vaak een overbelasting van de pezen of verminderde soepelheid en/of pijn in de gewrichten tot gevolg. Tijdens de dieptemassage worden deze verklevingen losgemaakt en verdwijnt of verlicht de klacht.

De lijst met klachten waarbij een dieptemassage een diepwerkend heilzaam effect heeft is lang, maar kort samengevat komt het hierop neer:

ALLE GEWRICHTSklachten, SPIERklachten, PIJNklachten komen in aanmerking. Gaande van hoofdpijn tot pijn in de hiel en alles wat daartussen ligt. Ik stel daarbij geen diagnose en werk ruim rond alle spieren die (kunnen) betrekking hebben op de pijnklacht. Er kan ook stilgestaan worden bij wat de uitdaging is achter de klacht, want een lichaam geeft geen signalen om ons te pesten. Steeds zit daar ook weer een uitnodiging in. Het is niet nodig om daar diep in te graven, maar weet dat we hier kunnen op in gaan, zonder dat dit noodzakelijk is.

Wat houdt een sessie in?

Bij een eerste consult, wordt zoals steeds, voorafgaand een gesprek ingepland. Daarna gaan we aan het werk op het lichaam.

Afhankelijk van de plaats van de klacht duurt een sessie ongeveer 1 uur en daarbij onderga je een stevige massage op de spieren die hierbij betrokken zijn.

Hiervoor blijken maximaal 5-7 sessies nodig. De meeste klachten geven reeds na 1-3 sessies een opmerkelijk goede verbetering of zijn volledig verdwenen.

De massage gebeurt op de huid met behulp van een neutrale massage olie. Je zal dus gevraagd worden bepaalde kledingstukken uit te doen, maar uw ondergoed blijft steeds aan.

Wel is het handig voor de dames om een BH met een sluiting achteraan te dragen. 

Is dit een pijnlijke massage?

Het is een stevige massage, die je goed kan voelen. Soms zijn bepaalde momenten pijnlijk, maar niet in die mate dat het ondraaglijk is. Het meest bevredigende wat ik vaak hoor is: het is eerder "deugd doende pijn". Ik blijf altijd binnen de pijngrens en bouw geleidelijk druk op. Door de pijnprikkel krijg je ook reacties in het lichaam, die ervoor zorgen dat de pijnlijke plaats tijdens de massage al veel minder gevoelig aanvoelt.

Terug naar overzicht