DEEP TISSUE MASSAGE

 

Het uitgangspunt is dat je pijn ervaart, veroorzaakt door één of meerdere té gespannen spier(en). Wanneer een spier namelijk acuut of door langdurige belasting onder spanning komt, kunnen er blijvende verklevingen van de spiervezels ontstaan. Die gespannen, verkleefde spieren oefenen zo een constante trekkracht uit op de aanhechtingen aan het bot (en op die manier op de vrijheid van het gewricht), met vaak een overbelasting van de pezen of verminderde soepelheid en/of pijn in de gewrichten tot gevolg. Tijdens de dieptemassage worden deze verklevingen losgemaakt en verdwijnt of verlicht de klacht.

De lijst met klachten waarbij een dieptemassage een diepwerkend heilzaam effect heeft is lang, maar kort samengevat komt het hierop neer:

ALLE GEWRICHTSklachten, SPIERklachten, PIJNklachten komen in aanmerking. Gaande van hoofdpijn tot pijn in de hiel en alles wat daartussen ligt, met als voornaamste nek, rug, elleboog, schouder, heup en knieën.

 

 

Wat houdt een sessie in?

Bij een eerste consult, wordt zoals steeds, voorafgaand een gesprek ingepland. Daarna gaan we aan het werk op het lichaam.

Afhankelijk van de plaats van de klacht duurt een sessie ongeveer 1 uur en daarbij onderga je een stevige massage op de spieren die hierbij betrokken zijn.

Hiervoor blijken maximaal 5-7 sessies nodig. De meeste klachten geven reeds na 1-3 sessies een opmerkelijk goede verbetering of zijn volledig verdwenen.

De massage gebeurt op de blote huid (huid op huid) met behulp van een neutrale massage olie. Je zal dus gevraagd worden bepaalde kledingstukken uit te doen, maar uw ondergoed blijft steeds aan.

 

"Een dieptemassage is dé massage die vooral achteraf deugd doet. Het geeft een diep onspannen gevoel en werkt langdurig en diep in op het lichaam."

 

Terug naar overzicht