VOETREFLEXOLOGIE

 

Voetreflexologie is een drukpuntmassage, waarbij druk wordt uitgeoefend op specifieke punten (reflexzones) op de voet. Die punten staan in verbinding met organen, orgaansystemen en delen van ons lichaam. Het woord ‘reflexie’ staat voor ‘spiegel’, waarbij de voet dus ons hele organisme weerspiegelt.

Voetreflexologie is een volledig natuurlijke én veilige methode om je gezondheid te bevorderen of te onderhouden. Het werkt pijnverlichtend en preventief.

De oorsprong gaat duizenden jaren terug en ze wordt nu over de hele wereld met succes toegepast.

Het stelt in geen enkel geval een medische diagnose, noch vervangt het enige medische handeling! Het werkt wel steeds aanvullend door stimulering van ons zelfgenezend vermogen en verhoogde vitaliteit . Naast het ervaren van een gevoel van ontspanning, vergt elke klacht de juiste technieken die het lichaam aansporen tot het vinden van een nieuw evenwicht. Die specifieke technieken zijn op elk individu afzonderlijk afgestemd en hebben als doel een toestand van verbeterd algemeen welbevinden tot stand te brengen.

 

Hoe verloopt een sessie?

Tijdens een eerste consult wordt er steeds een gesprek aangegaan met de cliënt. Dit om de noden na te gaan, de voorgeschiedenis in kaart te brengen, uw verwachtingen, vragen,... Daarna begint de eigenlijke sessie met enkele ontspannende grepen die meteen de voeten aangenaam los maken. Daarna worden beide voeten apart bewerkt (drukpunten) waarbij rekening wordt gehouden met aangegeven probleempunten.

Een sessie duurt ongeveer 1 uur.

Het is wenselijk losse kledij te dragen, zodat je gemakkelijk en ontspannen kan liggen en er tot aan de knie kan gewerkt worden.

 

Terug naar overzicht