_______________________________________________________________________

Lezing ‘Primaire KankerPreventie’: 

Nagenoeg iedereen kent wel iemand die kanker heeft, heeft gehad en/of overleden is aan kanker. Regelmatig wordt in de media bericht over kanker: dat we ons moeten laten screenen (secundaire preventie), dat we een kans van 1 op 4 of hoger hebben om in ons leven kanker te krijgen, welke voedingsmiddelen kanker voorkomen, welke ze in de hand werken…
Deze lezing is gericht op de primaire preventie, dus wat je zelf kan doen om te voorkomen dat je kanker ontwikkelt tot een vorm die levensbedreigend is.
Je leert je eigen verantwoordelijkheid kennen in het hele verhaal, door de juiste kennis – over het functioneren van het menselijk lichaam (dus jezelf) en wat de natuur ons biedt – aangereikt te krijgen. Wist je dat minder dan 5% van de borstkankers erfelijk bepaald zijn? En zelfs bij die 5% is de uiting van die erfelijkheid (genen) afhankelijk van de omstandigheden. Er is heel wat dat je preventief kan doen, je moet het alleen weten.

Ziekte krijgt geen kans in een gezond lichaam, is het uitgangspunt.

Ik leg uit wat kanker is, hoe het ontstaat, wat bijdraagt tot de vorming van kanker en wat het helpt te groeien. Maar het is vooral een verhaal van hoop. Je leert wat er nodig is om gezonde, vitale cellen te behouden of te krijgen. Je kan daarna helemaal zelf beslissen hoe ver je daarin meegaat, wat je ervan oppikt of mee doet, maar boeiend zal het zeker worden.

 


data lezingen:

 

 

 


Nieuwe data voor lezingen volgen.

Én

U kan deze lezing ook zelf of met uw vereniging boeken. U hebt voldoende ruimte thuis en u wil eens iets anders organiseren dan een Tupper-Upper-avond. Contacteer me voor meer info