Wim Hof Methode

In oktober 2014 had ik het geluk om een week op stage te gaan met Wim Hof in Polen.

Via onderstaande link kan je zien hoe deze methode werkt en wat de voordelen zijn.

Ondertussen ben ik zelf een gecertificeerd trainer en geef ik in heel België trainingen, zowel aan particulieren, ondernemers als in bedrijven. Na 1 jaar ben ik level 2 trainer en geef ik ook gevorderden workshops en begeleid ik verschillende meerwekentrainingen per jaar.

How To Become Superhuman

Yummy ontbijt

ZONDAG 13/12/2015:

Om te illustreren dat het niet elke zondag pistolets met confituur of choco moeten zijn (doe ik ook eens graag), dit heerlijke ontbijt-idee.

* zelfgekweekte broccoli-kiemen – met soeplepel lijnzaadolie erover

*spiegeleitje in sesamolie gebakken met wat himalaya-zout en marjolein

*zoete bataat (opgewarmd overschotje van gisterenavond) in kleine stukjes, in water gekookt, wat himalaya-zout en oregano.

 

Bereidingstijd: 5 min.

 

neteru breakfast

DSC_0633

i9 Bottle

Om verschillende redenen ben ik gecharmeerd en geïntrigeerd door vitaal water en daar heb ik nu een betaalbaar, handig systeem voor gevonden. Het was voor mij vanzelfsprekend om dit ook te verdelen. De i9 bottle kan je dus bij mij verkrijgen. Meer info vind je hier 

Hulp bij het kiezen van de juiste kleur: 

Via deze link vind je uitgebreide info over de betekenis van de chakra’s en hun bijhorende kleuren.

Het is verleidelijk om de chakrafles (alle chakrakleuren) te kiezen, maar ik geloof dat de kleurentherapie een grote waarde heeft, dus waarom daar ook niet optimaal van profiteren en de kleur die meest bij jou past te nemen.

AARDEN – en de rol die kledij daarbij speelt:

Synthetische vezels in kledij en dekens zorgen voor e-smog en geven e-stress op ons lichaam.

Daarom probeer ik af en toe een link toe te voegen van kledijshops waar je wel ecologische natuurlijke kledij kan vinden:

1. Today is a good day : Today is a good day! is een concept-store met een duidelijke visie: je koopt bij er ecologische en eerlijke kleding, schoenen én accessoires. Hun stijl is geheel tijdloos en zelfs een tikkeltje eigenwijs; hip zonder oppervlakkig te zijn!

je kan online shoppen en ze hebben ook 2 winkels (Antwerpen en Gent)

 

2. Hempmade: Hempmade is een winkel gespecialiseerd in ecologische kleding met als basis de hennepvezel, opgericht in 2006 met de vaste overtuiging dat hennep één van de meest veelbelovende planten is.

online-shop en 1 winkel in Leuven

 

 

Blauw licht van laptop, tablet of smartphone laat op de avond vermijden

Het blauwe licht dat LED-schermen afgeven, blijkt schadelijk zijn voor het netvlies en geeft aan onze hersenen het signaal dat de zon blijft schijnen. Dit laatste zorgt voor een mindere goede nachtrust. SLAAP is nochtans van cruciaal belang voor onze gezondheid. 8 uur voor volwassenen blijkt echt geen overbodige luxe. Stel jezelf maar de vraag of je fit en gezond bent, steeds uitgeslapen bent…en hoeveel uren je slaapt? Natuurlijk is dit sterk afhankelijk van persoon tot persoon, maar toch, een kwalitatieve nachtrust ís belangrijk. Via een éénvoudige ingreep kan je de uitstraling van blauw licht verminderen, via een app die eenvoudig te installeren is en die automatisch je scherm aanpast aan de stand van de zon.

Voor Windows:  https://justgetflux.com/

Voor Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.chainfire.lumen&hl=nl

Hierbij ook de bron van mijn post: http://www.demorgen.be/wetenschap/nachtelijk-computergebruik-schaadt-uw-ogen-en-nachtrust-dit-is-de-oplossing-b5f55aea/

Hoe een maand alcohol-onthouding je gezondheid ten goede komt.

Gun je lever regelmatig wat rust! Jaarlijks eens een alcoholvrije maand inlassen, zal enkel je gezondheid ten goede komen. Een goed werkende lever is nodig om alle gifstoffen uit ons milieu en onze vaak sputterende vertering uit ons lijf te krijgen. Na gezonde darmen is een gezonde lever het begin van een gezond (en lang) leven.

via deze link een artikel over de voordelen op je lever en het voorkomen van hart- en vaatziekten.

 

 

DREAMS

prachtige quote uit ’the truth about cancer’ :

Als een mens gezond is, heeft hij duizend dromen. Als hij zijn gezondheid verloren is, heeft hij er maar één.

When a man is healthy, he has a thousand dreams. When he’s lost his health, he only has one.

The sun allways shines

De zon schijnt altijd, ook al zíen we ze niet altijd.

The sun allways shines, even if we don’t állways see her.

the sun

Kiempower

Voedingssupplementen kunnen interessant zijn om bepaalde tekorten aan te vullen, maar deze kiemen zitten ook boordevol vitaminen en mineralen én ze zijn helemaal natuurlijk en vers (dus zonder capsulewanden, vulstoffen, kleurstoffen, bindmiddelen,…)

Je moet het alleen zelf doen én het juiste materiaal hebben. Ik heb al veel systemen geprobeerd, maar dit is een blijvertje!

Slechts 2 koffielepels zaadjes (3-4 g) en wat water = 50 g verse kiemen

 

Kiempower neteru

 

Werkwijze:

1) 2 koffielepels zaden (luzerne, prei, broccoli,radijs,…) in de pot
2) 4-6u onder water zetten en laten weken (nachtje kan ook)
3) Water uitgieten, paar keer spoelen en water uitgieten door bokaal langzaam te kantelen (zodat zaden niet allemaal tegen het rooster plakken) en dan verder in het rekje laten uitdruppen.

4) HERHAAL stap 3 ELKE DAG (dus goed spoelen, langzaam uitgieten voor je het terug in het rekje zet).

5) Afhankelijk van welke zaden en hoeveel liefde je ze geeft : ), kan je na 5-7 dagen oogsten.

6) BEWAREN kan nog enkele dagen in een afgesloten doos in de frigo en begin direct weer met een nieuwe lading zaden te kweken.

 

Dream your life and live your dream